Dormitorul este refugiul casei, un loc intim care ar trebui sa transmita pace si liniste. Cum nu se poate altfel, mobilierul trebuie sa se invarta in jurul elementului sau fundamental: patul.
In multe magazine online puteti gasi cele mai bune oferte pentru obiecte de decor. Va spunem cum sa alegeti mobilierul potrivit si sa-l luati acasa la cel mai bun pret.
Mobilierul perfect pentru un dormitor
- Patul:aceasta piesa ocupa de obicei spatiul central al camerei, de multe ori, chiar si in fata usii, deci este primul lucru pe care il observam. De aici si importanta sa. Cu toate acestea, se pot obtine efecte diferite prin optarea pentru o dispozitie mai putin traditionala. De exemplu, in dormitoarele mici, plasarea acestuia pe un perete poate face camera sa para mult mai mare.
- Masa de toaleta:fie sub forma unui cufar de sertare, simfonie sau masa de toaleta in sine, acest element este capabil sa dea spatiilor un caracter unic si este perfect pentru toate tipurile de dormitoare, indiferent daca este modern, clasic, industrial sau orice alt stil.
- Noptierele: ele sunt complementul perfect pentru cei care cauta sa ofere dormitorului un caracter functional si atractiv din punct de vedere estetic. Aceste piese sunt extrem de practice, in ciuda simplitatii abordarii lor si pot contribui, de asemenea, la frumusetea camerei. Numarul mare de modele, forme, dimensiuni si culori face dificila incorporarea lor ca o piesa cheie in estetica unei incaperi.
- Lampi:posibilitatile sunt practic nelimitate: lampi de tavan, iluminat cu LED-uri, leduri de perete, lampi de podea… Iar combinatia dintre mai multe dintre ele poate da nota definitiva de design dormitorului. Este important sa ai confort in propria casa si, in plus, camera de zi trebuie sa fie utilata adecvat, la fel si dormitorul si celelalte camere.
Camera pentru copii
O camera pentru copii ar trebui sa aiba mobilierul de baza, si anume un pat pentru copiisau un pat pentru adulti de dimensiuni standard, daca doriti ca acesta sa dureze mai mult. De asemenea, cumparati o noptiera, un dulap si, in functie de nevoi, si alte accesorii.
Totul va depinde de spatiul disponibil. Retine ca cel mic trebuie sa aiba spatiu pentru a fi in largul sau in camera. In plus, in functie de spatiu, puteti adauga o biblioteca si un birou pentru teme. In camerele inghesuite, patul ridicat poate fi o optiune interesanta datorita amenajarii sale practice si a capacitatii sale mari de depozitare.
In cazul fetelor, atunci cand suprafata camerei o permite, uneori se adauga o masa de toaleta pentru copii mici. De asemenea, puteti adauga un mic fotoliu pufos pentru orele de lectura.
Stilul mobilierului de dormitor
Prima intrebare pe care ar trebui sa ti-o pui este daca vrei ca incaperea sa fie decorata cu piese separate de mobilier sau doresti un set de mobilier din aceeasi colectie. Multi dintre noi preferam sa adaugam in dormitor o singura colectie care sa se potriveasca intre ele perfect atat ca nuanta cat si ca model.
Prin setul de mobilier ne referim la:
- Mobilier neted si in forma si linii similare;
- mobilier colorat, toate cu un design original.
Cele mai comune stiluri de mobilier
Imagineaza-ti asta: ai creat tabloul Pinterest perfect, plin cu toate tipurile de stiluri de mobilier pe care le iubesti, dar nu stii cum sa numesti stilul. Suntem aici pentru a va ajuta sa puneti un nume diferitelor stiluri de mobilier, in special celor preferate, astfel incat sa va puteti inconjura cu si mai mult din ceea ce va place.
Acest ghid despre tipurile de stiluri de mobilier include doua liste de stiluri de mobilier, cuprinzand stiluri de mobilier traditionale, contemporane si moderne.
In primul rand, ne vom uita la stilurile de mobilier istorice care dateaza de sute de ani, influentate de stilurile de mobilier clasice care sunt si mai vechi. Aceste stiluri de mobilier traditionale construiesc fundatia pentru a doua noastra lista de stiluri de mobilier, care include multe dintre stilurile de mobilier mai contemporane pe care le vedem astazi.
Mobilierul a fost un semn al bogatiei si luxului timp de secole, din epoca iacobiana a anilor 1600 pana la designul contemporan scandinav din anii 1900. Iata o privire de ansamblu asupra stilurilor istorice de mobilier – si a caracteristicilor cheie ale acestor stiluri traditionale de mobilier, dintre care multe au fost influentate de stilurile clasice de mobilier.
- Iacobean (1600–1690): Stilul iacobian a fost nascut din Renasterea timpurie engleza. Mobilierul iacobian este caracterizat de linii drepte, sculpturi ornamentate si finisaj intunecat.
- William si Mary (1690–1735): Mobilierul in stil William si Mary a fost popular la sfarsitul secolului al XVII-lea si inceputul secolului al XVIII-lea si este caracterizat de influente olandeze si chineze, picioare intoarse in trompeta, picioare spaniole si lac oriental.
- Queen Anne (1700–1755): Mobilierul in stil Queen Anne a aparut in timpul domniei lui William III al Angliei. Se caracterizeaza prin picioare cabriole, picioruse sau drake, scaune cu spatar lautar si tragatori de sertar in forma de aripi de liliac.
Comentarii recente