Ai de gand sa gazduiesti vreunul dintre pranzurile sau cinele care sunt sarbatorite in timpul Craciunului? Daca anul acesta sarbatorile de Craciun sunt petrecute la tine acasa, nu-ti face griji. Mai ai timp sa faci rost de cateva sfaturi pentru a pregati o masa festiva simpla, dar in acelasi timp eleganta. In aceasta postare iti spunem tot ce trebuie sa stii.
Desi poti da cateva mici tuse decorative mesei din sufragerie (piesa centrala, lumanari, decoratiuni de Craciun etc), noi iti recomandam sa te concentrezi pe ceea ce este cu adevarat important: ca invitatilor sa nu le lipseasca de nimic.
Pentru asta, ne vom opri la cateva sfaturi despre vesela si tacamuri, lenjerie de masa si decoratiuni. Incepem cu aceasta pregatire a mesei de Craciun pas cu pas!
Fete de masa si servetele
Noaptea de Craciun si zilele care urmeaza sunt ideale pentru a purta cele mai bune haine ale noastre, special pentru masa festiva petrecuta cu cei dragi.
O optiune sunt fetele de masa brodate, care au de obicei servetele asortate. Este un pariu sigur si cea mai traditionala optiune totodata. Desigur, daca optezi pentru acest tip de fata de masa, incearca sa nu supraincarci masa prea mult cu decorul.
In ceea ce privesc servetele, poti opta pentru cele clasice din stofa si, daca ai de gand sa mananci fructe de mare sau sa iti murdaresti mult mainile, adauga servetele de hartie cu motiv de Craciun pentru a incepe sa dai nota decorativa.
Vesela si tacamuri
Cina de Craciun este momentul sa scoatem cele mai pretioase pahare si tacamuri (si sa curatam paharele de sampanie!). In acest moment, apar mari indoieli cu privire la amplasarea tacamurilor…
In linii mari: aseaza servetelul cu furculita sau furculitele in stanga farfuriei si cutitul in dreapta. Daca urmeaza sa folosesti si o lingura, aceasta va merge in dreapta cutitului, in timp ce lingura de desert este asezata orizontal in fata farfuriei si cu fata la stanga. Daca ai mai multe tacamuri, urmeaza aceleasi criterii, dar plasandu-l intotdeauna pe cel care va fi folosit primul in partea exterioara.
Cat despre pahare, acestea vor sta in partea dreapta: mai intai cel de apa si apoi cel de vin. Incepand din stanga am urma aceasta ordine: pahar cu apa, pahar cu vin rosu si pahar cu vin alb.
Piesa centrala
Piesa centrala este un clasic de Craciun. Poti alege sa-l cumperi, cu diverse optiuni precum suporturi de lumanari sau coroane cu flori si plante artificiale sau naturale. Totusi, poti sa te ocupi de acest decor si prin metoda “do it yourself”, din moment ce il poti crea in felul tau, idei precum asezarea lumanarilor pe o tava, globuri pe care nu le mai folosim – repictate – pentru bradul nostru sau o coronita facuta din conuri de pin, globulete, ramuri de brad sau vasc.
Meniul: adevaratul succes al mesei
O pregatire excelenta a mesei trebuie sa fie insotita de un meniu potrivit cu ocazia. Noi iti sugeram sa arunci o privire la firmele serioase de catering din zona ta, pentru sarmale la comanda si alte mancaruri clasice de Craciun. Mancaruri pregatite si proaspete care vor ajuta sa pui tusa finala pe o masa de Craciun in detaliu pregatita!
Comentarii recente