Amenzi de circulatie care penalizeaza o societate vitezomana
Fie ca esti conducator auto sau doar pieton, cu siguranta ai fost pus in situatia de a asista la amendarea unui participant la trafic sau poate ai patit-o chiar tu…
Amenzile rutiere, sau banii care se duc pe imprudentele din trafic, fac dovada unei societati tot mai grabite si mai iresponsabile. Sumele de bani solicitate de agentii rutieri sunt un pret prea mic pentru riscurile la care ne supunem sau la care ii supunem pe ceilalti participanti la trafic.
Viteza: prima cauza generatoare de accidente si de amenzi de circulatie
Depasirea vitezei legale a ramas pe primul loc in topul motivelor pentru care primim amenzi de circulatie. Riscurile pe care le prezinta viteza mare sunt in continuare ignorate de multi soferi iar inconstienta ii costa mult, la propriu si nu de putine ori si la figurat…
In afara de riscurile majore la care ne supunem cand incalcam legile rutiere, sumele pe care trebuie sa le achitam ulterior nu sunt deloc de neglijat. In cazul in care folosesti o aplicatie de planificare a bugetul personal, cum crezi ca ar arata o ruprica denumita “Amenzi de circulatie”? Nu prea bine, intr-adevar…
Un nou cod rutier mai bland ne va scuti de unele amenzi de circulatie
Conform proiectului pentru Noul Cod Rutier 2011, agentii de circulatie vor deveni mai indulgenti in cazul anumitor contraventii, asta daca te afli la prima abatere…
Iata care sunt contraventiile pentru care vei fi “iertat” prima data, mai exact pentru care vei primi doar un avertisment scris:
-Folosirea telefonului mobil in timpul condusului.
-Nerespectarea de catre pasageri a obligatiei de a purta centura.
-Neprezentarea actului de identitate, a permisului de conducere sau a certificatului de inmatriculare daca soferii invoca motive obiective pentru care nu le au la ei.
-Depasirea vitezei legale cu maxim 20 km/h.
-Nesemnalizarea manevrei de schimbare a directiei de mers.
-Conducerea automobilului (care nu prezinta defectiuni tehnice) cu o viteza cu cel putin 10 km/h mai mica decat viteza minima permisa pe un anumit tronson de drum.
-Circulatia pe linia de tramvai cand drumul are o singura banda de circulatie.
Dupa ce noul Cod Rutier va intra in vigoare nu vei mai putea acuza nici un agent ca te penalizeaza la prima abatere. Sa speram ca astfel vor exista mai putine tentative de mituire a agentilor de trafic si mai putine lacrimi varsate de domnisoarele neatente…
La cat mai putine amenzi de circulatie! 🙂
Comentarii recente