Angajatori de top alesi de absolventii de studii superioare
Aspiratiile profesionale ale absolventilor de studii superioare sunt de obicei in stransa legatura cu aspiratiile lor financiare inalte. Din acest motiv, mai toti opteaza pentru angajatori de top din punct de vedere al oportunitatilor de dezvoltare a unei cariere si din punct de vedere salarial. In fiecare an se realizeaza un sondaj de opinie in vederea stabilirii angajatorilor la care viseaza cei mai multi romani.
Conform studiului „Employer of choice” realizat de Daedalus MillwardBrown, primul in topul angajatorilor la care aspira romanii in 2011 este Microsoft Romania. Studiul a fost realizat in perioada martie-aprilie 2011, pe un esantion de 1450 de absolventi de studii superioare/studenti, cu varste intre 19 si 45 de ani.
Angajatori de top in 2011
Primii 20 de angajatori spre care se indrapta gandurile absolventilor de studii spuerioare in 2011 sunt:
- Microsoft – 11.6 %
- Vodafone – 10.1 %
- Orange – 10.0 %
- Google – 8.9 %
- BCR – 7.8 %
- BRD – 7.6 %
- Petrom – 6.8 %
- Coca Cola / Coca Cola HBC – 5.4%
- ING – 4.7%
- Nokia – 3.9 %
- Cosmote – 3.7 %
- ORACLE – 3.6%
- Continental Hotels – 3.5%
- Procter & Gamble – 3.3%
- Banca Transilvania – 3.3 %
- Rompetrol – 3.2 %
- IBM – 3.2 %
- Dacia – 2.8 %
- Ford – 2.8%
- Hewlett-Packard – 2.8 %
Dupa cum poti observa, pe lista se remarca angajatori de top din domeniile: IT, telecomunicatii, bancar, prin numarul reprezentantilor din fiecare domeniu.
Angajatori de top. Ce au in comun?
Acesti angajatori de top au cateva caracteristici comune care par sa satisfaca pretentiile vanatorilor de joburi cu studii superioare:
- companie de prestigiu
- pachet salarial atractiv
- existenta in cadrul companiei a unor modele care pot fi urmate
- stilul de management- criteriul cel mai important fiind grija firmei fata de angajati
- mediu competitiv
Pentru cei care nu lucreaza, importanta pachetului salarial scade, in schimb creste importanta grijei pe care o arata compania fata de angajatii sai.
Angajatori de top care respecta viata personala
Desi majoritatea tinerilor profesonisti sunt orientati catre dezvoltarea profesionala, acestia au in vedere stabilirea unui echilibrul intre viata profesionala si cea personala. Orele suplimentare, stresul de la locul de munca, provocarile profesionale constante nu mai sunt vazute cu ochi buni de tineri, mai ales in lipsa unei remunerari corespunzatoare. Atitudinea lor este una fireasca, mai ales daca luam in calcul nivelul salariilor din Romania.
Poate ca aceasta atitudine va schimba, in timp, sumele cu care sunt dispusi sa recompenseze angajatorii dedicarea si loialitatea angajatilor si ca va aduce si alte beneficii pentru angajatii care isi sacrifica timpul liber pentru a sta mai mult la locul de munca.
Comentarii recente