Aspiratii financiare: intre vis si realitate
De-a lungul timpului am observat un lucru legat de aspiratiile financiare: au tendinta sa scada sau, mai bine zis, sa devina realiste.
Mai exista insa categoria “visatorilor” – pe unii dintre ei i-as numi chiar naivi- sau a oamenilor care spera pana in ultima clipa ca vor castiga la loto sau ca vor deveni mostenitorii unei mari averi a unei matusi atat de indepartate…Comorile apar de cele mai multe ori in filmele cu pirati, asa ca daca nu esti un mare aventurier nu prea e in regula sa visezi la gasirea unei comori…
Sa nu ma intelegi gresit, niciodata nu am considerat ca e foarte sanatos sa fii bine ancorat in realitate. Dupa parerea mea, e okay sa ai o conexiune cu realitatea, sa fii la curent cu tot ce se intampla, dar in acelasi timp sa ii permiti gandului sa zboare.
Nu cred ca vei vedea vreodata un zambet stralucitor pe chipul unui pragmatic, la fel cum zambetul unui mare visator e posibil sa fie sters in momentul ciocnirii cu realitatea. Hai sa gasim un punct de echilibru, sa devenim acei realisti cu aspiratii.
Aspiratii de criza
Intr-o lume afectata de recesiune, s-ar parea ca unele aspiratii – de regula cele financiare – seamana mai mult cu o boala. O sa incepem sa auzim fraza: “Si, cand ai avut ultima oara o aspiratie financiara?”. Parca toti ne incurajeaza sa fim limitati, sa nu speram ca vom schimba prea repede job-ul fara perspective pe care il avem sau masina antica pe care o conducem, sa ne multumim cu ceea ce avem.
Nu incerc sa iti tin un discurs motivational, ci incerc sa te conving sa nu arunci in sertarul cu amintiri aspiratiile pentru un viitor mai bine, cu atat mai mult cu cat ele sunt realizabile.
You must have an aim, a vision, a goal. For the man sailing through life with no destination or „port-of-call,” every wind is the wrong wind.
Aspiratiile inalte dar nu fanteziste sunt antidepresivele unei lumi gri, ingropate in griji si datorii…
Aspiratii care sufla in panzele viitorului nostru
E sanatos sa visezi, sa ai aspiratii inalte pe care printr-un efort sustinut sa le si indeplinesti. Implinirea aspiratiilor financiare trebuie privata ca o consecinta a atingerii obiectivelor profesionale si in nici un caz nu trebuie pusa pe seama norocului.
Poate daca vom invata sa muncim mai mult pentru indeplinirea unui vis, a unei aspiratii, nu va mai fi atat de greu sa ne simtim impliniti pe plan personal, profesional si… financiar.
Comentarii recente