Companii de taxi care nu mai fac fata comenzilor

Una dintre cele mai dificile sarcini pentru mult dintre noi in ultimele zile a a fost parcurgerea drumului pana la locul de munca: masina personala ingropata sub munti de zapada, metroul supraaglomerat sau tramvaiele blocate au condus la cheltuieri suplimentare pentru noi si la incasari duble pentru principalele companii de taxi. In Bucuresti, cel putin, numarul de clienti grabiti si inghetati a crescut fulminant si multe dintre aparatele de taxat… au inghetat si ele.

Cheltuieli neprevazute pentru noi, profituri mari pentru companii de taxi

Conform Capital.ro, in Bucuresti exista la ora actuala 12.500 de taxiuri din care cel putin 700 au autorizatii false si 2.800 sunt inregistrate la primariile din localitati invecinate capitalei, piata serviciilor de taximetrie fiind estimate la 100 de milioane de euro pe an. Daca, intr-o zi normala, numarul de clienti pe zi ai unei companii de taxi era de aproximativ 10.000, gerul a dublat comenzile, aducand atat bucurie, cat si disperare proprietarilor acestora care nu au mai putut face fata cererii.

Si lasand la o parte faptul ca, de foarte multe ori, esti luat la bordul unui taxi in functie de cat de lung este drumul pana la destinatia ta si totusi te simti obligat sa lasi si cativa lei in plus peste suma pe care o ai de platit, zilele acestea multi taximetristi au dat dovada de abilitati valoroase de negociere, uitand de tariful unic scris cu negru pe galben chiar pe usa din fata. Fortati de situatie, multi dintre noi au acceptat si acest lucru si au mers mai departe… la propriu.

Mai multe companii de taxi, un singur tarif?

Tariful mediu practicat de cele mai multe companii de taxi este de 1.4 lei/ km, insa acesta poate ajunge si la 3.5 lei/ km, adica limita legala, pentru ca fiecare firma are posibilitatea de a-si stabili singur pretul, un tarif unic nefiind luat in discutie in viitorul apropiat. Dat fiind ca, intr-o luna, luand in considerare doar zilele lucratoare si eliminand conditiile meteorologice din discutie, un taxi aduce venituri de aproximativ 2.600 de lei, putem vorbi despre o afacere cu adevarat profitabila in capitala, fie ca detii o companie de taxi sau esti un taximetrist independent.

Asadar, daca zilele acestea te-ai numarat si tu printre cei pentru care drumul catre serviciu a devenit, dintr-o data, extrem de costisitor, poate ca n-ar fi rau sa-ti faci un scop din a recupa banutii la vara,  prin mersul pe jos atat de sanatos si bland cu portofelul. 😉