Societatea contemporana este marcata de o serie de deficiente emotionale care sunt diagnosticate pe fondul unui nivel crescut de stres si implicit, a unei tolerante scazute a oamenilor asupra evenimentelor negative. In cele mai multe cazuri care sunt prezentate medicilor terapeuti, depresia este generata de un eveniment cu un impact puternic asupra persoanei, iar tratarea ei implica atat o abordare medicamentoasa, cat si una care vizeaza terapia prin conversatie.
Daca si tu te confrunti cu astfel de episoade, este vital sa stii ca cele doua abordari au un nivel ridicat de complementaritate, rezultatele putand fi cuantificate chiar dupa prima luna. In afara de cele doua demersuri agreate, este la fel de important ca medicul terapeut la care apelezi sa se plieze pe tipologia ta de persoana si sa realizeze cu profesionalism intregul proces. Din acest motiv, iti recomandam sa apelezi la terapeut pentru depresie Cluj, un specialist care asuma o vasta experienta in campul muncii pe acest sector de activitate. Recenziile pozitive si numeroase provenite din partea clientilor, dar si disponibilitatea adaptarii unor forme diverse de terapie indica faptul ca pacientul este intotdeauna cel prioritizat.
Simptomele depresiei – cum o identifici in timp util
Este important sa stii ca depresia este o tulburare afectiva intalnita la un numar tot in crestere de persoane. Aceasta este des asociata cu tristetea acuta resimtita pe o perioada mai lunga de timp, totul venind asemenea unei reactii intuitive la stimulii unor probleme din mediu extern sau intern. Depresia este despre sentimente si emotii, despre managementul tot mai dificil al acestora si mai ales, despre predispozitia unei persoane de a anticipa permanent elementele negative ale unor situatii. Cei care sufera de aceasta tulburare au o viziune restransa asupra propriei vieti, un nivel scazut de motivatie si mai ales, anumite deficiente in exteriorizarea sentimentelor fata de persoane apropiate. Lista de simptomatologii nu se opreste insa aici. Identificam chiar si anumite reactii fiziologice atunci cand acest tipar de gandire persista: capacitate scazuta de concentrare, fluctuatii de apetit, plans frecvent, dereglari ale digestiei, dureri de cap sau chiar disconfort general.
Depresia trebuie diagnostica si tratata corespunzator. Constientizarea acestei stari sau chiar indrumarile venite din partea membrilor apropiati din familie pot gestiona in timp util riscul de acutizare.
Diagnosticul depresiei
Depresia nu tine cont de varsta, sex sau ocupatie. In functie de caracteristicile proeminente ale propriei persoane la nivel de personalitate, dar si comportamental, depresia poate fi rapid identificata si tratata specific. Exista atat teste de specialitate care pot fi aplicate, cat si evaluari complexe sau chiar analize de sange. Daca si tu consideri ca depresia isi face simtita prezenta in viata ta, cu siguranta trebuie sa iei cat mai rapid atitudine! Apeleaza mereu la specialisti si evita izolarea! Indiferent de natura problemei cu care te confrunti, trebuie sa identifici in timp util motivatia de a accepta ajutor si mai ales, de a depasi starile negative asociate. Indiferent de predispozitia sociala catre stigmatizare, controlul si tratarea depresiei va concilia relatia cu tine insuti, totul pentru a te adapta din mers noilor provocari pe care viata le impune.
Comentarii recente